Община Камено готова да посрещне зимата с почистени дерета и ремонтирани канавки

Община Камено готова да посрещне зимата с почистени дерета и ремонтирани канавки - E-Burgas.com

„Искам да благодаря на кметовете на селата от Община Камено за съвместната и ползотворна работа през годината. С общи усилия отметнахме доста неотложни задачи, решихме важни за гражданите проблеми – обезопасени бяха деретата, ремонтирахме канавките и покривите на проблемни сгради. Съвсем отговорно заявявам, че можем да посрещнем спокойно зимата.”

Това каза днес кметът Жельо Вардунски на 14-тото заседание на Общинския съвет по повод приемането на отчетите на дейностите на кметствата  по административно-правното обслужване на населението, събираемостта на местните данъци и такси, изпълнение на Наредба №1 за поддържане и опазване на обществения ред, чистотата и околната среда.

Вардунски отново мотивира кметовете по селата относно събираемостта на налозите, за да може и през следващата година Камено да бъде първенец в страната.

Местният парламент прие докладната записка относно  участие в Проект „Осигуряване на топъл обяд за гражданите на Община Камено”, както и издаването  на запис на заповед от Община Камено в полза на Агенция за социално подпомагане чрез Дирекция „Международно сътрудничество, програми и европейска интеграция”, Управляващ орган на „Оперативна програма за храни и /или основно материално подпомагане” по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014-2020.

По думите на Вардунски стана ясно, че над 163-ма души с доходи под 200 лева на месец са одобрени, но техният брой най-вероятно ще нарасне до 200.

Общинските съветници също така взеха решение за изграждане на паметник на воините от с.Ливада, загинали за свободата и независимостта на Република България. Това стана факт след подписка на местните хора, в която са взели участие над 70 души.

Днес също така стана ясно, че администрацията вече е закупила и поставила  нов часовник на сградата на Общината. Както вече писахме - старият не работеше от близо цяло десетилетие, а ремонтът му е невъзможен.

Коментари

Още от последните новини