Камбуров първи преди старта в Русе днес

Камбуров първи преди старта в Русе днес - E-Burgas.com

Бившият шампион с бургаския СК "Вромос" Пламен Камбуров ще стартира от първа позиция в надпреварата на писта Русе, трети кръг от националния шампионат на затворен маршрут. Пилотът на Автотранс Рейсинг Тийм записа най-добро време 1:22.059 минути, което му осигури полпозишъна.

Съботните тренировки преминаха при топло и сухо време, докато метеорологичната прогноза за неделя предвижда сериозен шанс за дъжд.

"Ще се подготвим както за топлото време, така и за дъжд, който би бил допълнително предизвикателство в надпреварата. Надявам се, че и да вали, и на сухо състезанието ще премине благоприятно и ще запазя първата си позиция", коментира Камбуров, който кара Mitsubishi Lancer EVO IX.

С писта Русе се преполовява календарът в шампионата на затворен маршрут. Камбуров, който е двукратен шампион на страната в дисциплината, спечели втория кръг от сезон 2018 в Хасково и бе втори в Бургас.

Иван Влъчков с Honda Civic от екипа на Дамасцена Алба ще стартира от първа позиция на писта Русия в своята серия Туринг. Състезанието е трети кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

Шампионът за последните 2 години беше най-бърз и в двете квалификационни сесии, като във втората постигна 1:29.334 мин. В първата Влъчков също записа силен резултат – 1:31.258 мин.

Коментари

Още от последните новини