Калина Енчева за музиката, училището и мечтите на едно 14-годишно момиче

Калина Енчева за музиката, училището и мечтите на едно 14-годишно момиче - E-Burgas.com

Нежният вокал на талантливата Калина Енчева от Бургас за първи път звуча в националния радио ефир. 14-годишната възпитаничка на вокалния педагог Кина Христова от студио „Сезони“ бе гост в местната станция на Българско Национално Радио – Радио „Бургас“

Калина се занимава с музика вече 6-а година. Зад гърба си има редица изяви и призови места в музикални конкурси и фестивали. В ефира на БНР тя сподели, че най-скъп за нея е първият приз, който получава от Националния конкурс за млади поп и рок изпълнители „Сезони“ през 2015г. Тогава тя печели в своята възрастова група първа награда. „Това е най-скъпата ми и мила награда. Изобщо не очаквах да се класирам на първо място, беше наистина незабравим момент. Естествено чувството при всеки спечелен приз е готино и изпитвам радост, а и това е едно признание за труда, който полагаме аз и моят вокален педагог“, споделя 14-годишната Калина.

Талантът й е ценен и доказателство за това са поканите, които получава за участие в различни музикални събития, такива с благотворителен характер и концерти, където заедно с други даровити млади таланти от школата на Кина Христова подгряват групи като  Ice Cream, артисти като Сантра, SkilleR  и др. Съвсем наскоро младите надежди подгряваха сцената за рок легендите от "Сигнал", преди концерта им в Бургас.

Именно с едно от вечните им парчета Калина печели първото си признание през 2015 г.

Тя учи в Немската езикова гимназия в Бургас. Казва, че е избрала езикова гимназия, заради това, че езиците й се отдават. Учила е руски, френски, говори английски, а от тази година и немски. Смята, че те й помагат в музиката и не само.

"Сега пред мен са още два фестивала с конкурсен характер - единият е международен и ще се състои в Несебър другата седмица, а другият е в края на септември във Велико Търново. По регламент в него право на участие имат по 15 изпълнители във всяка възрастова група, преминали успешно предварителен подбор.  Затова с помощта на моя вокален педагог и композитора Руслан Карагьозов направих студиен запис на кавър на песента Sweet Dreams  на Beyonce, с който ще кандидатствам в предварителната селекция на конкурса. Много се надявам да ме одобрят и да бъда допусната за участие в него. Много се вълнувам, тъй като в конкурса ще журират легенди на българската естрада като Силвия Кацарова, Васил Найденов, на които се възхищавам и много харесвам“, допълва младата певица.

Запитана за какво мечтае, тя отговаря скромно: Искам да завърша успешно и да продължа да се развивам и занивам с музика, дали професионално или не - музиката ще остане моя страст!

*Изпълнения на Калина може да чуете ТУК

Галерия
Коментари

Още от последните новини