Калчо Белов след поисканата му оставка: Каква е разликата в наредбите, защо през 2015 нямаше петиции и недоволни?

Калчо Белов след поисканата му оставка: Каква е разликата в наредбите, защо през 2015 нямаше петиции и недоволни? - E-Burgas.com

След като днес представители на индивидуалните спортове в Бургас внесоха в кметството петиция, в която искат и оставката на председателя на Постоянната спортна комисия Калчо Белов, самият той остана учуден, тъй като не вижда разлика между новата и старата наредба.

Самата оставка, той коментира, че може да бъде лично, може да бъде и колективно решение и по този въпрос ще поговори с членовете на комисията и групата на ГЕРБ в Общински съвет. „Какво всъщност искат тези хора, предвид това, че абсолютно нищо не се променя в сравнение с 2015 година. Единственото, което ще се промени с новата наредба е, че се разместват пластовете, т.е. тези клубове, които имат структура ще изплуват над тези, които нямат такава и ще вземат повече пари от тях. Всичко останало си остава постарому, нищо не се е случило повече“, коментира Белов.

Той разкри дори, че тази година клубовете ще бъдат подпомогнати с малко повече от предходната. Миналата годинаиндивидуалните спортове са взели 225 хил.лв., а колективните 670 хил.лв. През 2016 едните ще получат съответно 300 000, а другите 700 000 лв.  

„Много ми е интересен моментът, когато казват, че не можело в европейски град на спорта да има разделение 30 на 70, 70 на 30 и пр. Във всеки град е така. Някои веднага се хващат за сумите – 100 хил.лв., 5 хил.лв. и т.н. Аз лично съм сигурен в едно - голямата цифра не значи излизшък или 100% обезпечаване на един клуб, просто това са страшно различни неща, затова ви призовавам журналистите да влезете в клубовете. Вижте тяхната структура, графиците им за състезания и т.н. Броят на участия на индивидуалните спортове, с цялото ми уважение към тях, е много по-малък“, каза още общинският съветник и председател на Спортната комисия. 

Той посочи като пример спортните зали през уикенда, които кипели от живот. „И то само деца и юноши в междуучилищни турнири. В колективните спортове кипи от живот, а това са пари – медицинско обезпечаване, охрана, плащане на терени и т.н. Нищо против нямам индивидуалните, напротив. Но не разбирам как така досега всичко беше прекрасно, а след това всичко стана много долно и подло?“, добави Белов.

Снимка: burgasinfo.com
 

Галерия
Коментари

Още от последните новини