Как мним полицай извърши проверки на пътя

Как мним полицай извърши проверки на пътя  - E-Burgas.com

18-годишен опитал да се представи за полицай и да прави проверки на пътя. Случаят е от Русе. Мнимият полицай е разкрит от полицията. А сигналът е подал мъж, който е бил спрян за проверка. В понеделник сутрин Цанко Цанев тръгва с колата си от Ново село за Русе. Около 7.30 часа е спрян за проверка близо до езерото „Липник”, по пътя между селата Николово - Червена вода.

 „Като наближих езерото пред мен имаше автомобил, който караше бавно, намалих и в този момент виждам някакво лице с палка”, разказва Цанко Цанев.

Мъжът се усъмнява, но още по-изненадан остава от външния вид на приближилия се до колата полицай.

„Отворих до половината стъклото и той каза „Добър вечер”. Казах - как добър вечер, то стана сутрин-колко часа е? Той ми казва – „Документите за проверка”. И аз като го виждам видимо неадекватен, викам никакви документи няма да ти дам”, твърди Цанко.

Въпрос: Как разбрахте, че е видимо неадекватен ?

Отговор:  Ами клатеше се , облечен така куртка и говори трудно.

Освен странното поведение Цанко забелязва още един детайл в облеклото на младия мъж в полицейска униформа. „Шапка нямаше, но беше с полицейска риза, с пагони без нашивки-а надолу, аз още в първия момент го видах, че е с бели маратонки от рода на кецове. И даже много ме досмеша”.

Макар че срещата с мнимия полицай на Цанко е по-кратка от минута, неговият разказ съвпада и с този на водача на спряната преди него кола. Шофьорът отказа да застане пред камерата ни. Единствената разлика в неговата среща с младежа е в това, че той повторял непрестанно-това е проверка. И двамата шофьори забелязват още нещо необичайно-на отсрещната страна на пътя имало друго момче, което през цялото време снима с телефона си.

Малко след инцидента Цанко подава сигнал на тел 112. Проверката на полицията установява, че 18-годишен младеж е  взел част от униформата на баща си, без негово знание. От полицията в Русе съобщиха още, че момчето е открито, всички полицейски атрибути са прибрани и случаят се разследва. А за Цанко, който се чуди дали да се смее ли или да се плаши от случилото се, остава поне успокоението, че младежът не е откраднал и оръжието на баща си.

Коментари

Още от последните новини