Как курсовете на Дейл Карнеги помогнаха на красивата и успешна Надя Недялкова?

Как курсовете на Дейл Карнеги помогнаха на красивата и успешна Надя Недялкова? - E-Burgas.com

Тя е на 32 г., майка на три дъщери, търговски директор в най-големия финансово-застрахователен холдинг, отличена за поредна година като най-добър мениджър, трейнър и консултант в курсове за личностно и бизнес усъвършенстване. Тази година Надя направи и още едно голямо постижение- тя завоюва титлата  Мисис Бургас 2017. Каква е тайната зад този успех попитахме самата нея.

Надя, какво стои в основата на успеха ти?
Като се върна назад, виждам, че винаги съм била целеустремена. Факторът, обаче, който повлия върху развитието ми като личност и професионалните ми успехи, беше срещата ми с курсовете на Дейл Карнеги. Те ми дадоха увереността да се боря за това, в което вярвам. И най-важното - да си поставям цели и да бъда мотивирана дори в трудните моменти. Ето, години след завършването на първия такъв курс в България, точно аз за пореден път бях отличена сред много други безспорни професионалисти като най-добър мениджър в компанията, в която работя. Тази година имах и друг невероятно вълнуващ успех - титлата "Мисис Бургас". Знаете ли, че всяка година сред дамите, които взимат корони в топ 3 на Мис Вселена, има поне една, която е завършила същите тези курсове? А през 2015 именно възпитаничката на Дейл Карнеги зае първото място! Това са програми за Личен успех - те ти дават онези умения, които са ти нужни без значение в коя сфера се развиваш. 

Над 8 милиона човека по света са преминали през тези курсове до сега. Какви хора са те обикновено?
На пръв поглед няма нищо, което да ги обедини - артисти, певци, финансови магнати, красавици от модния подиум, хотелиери от световните вериги, политически фигури, служители в частни фирми... Сред най-известните са Уорън Бъфет, Чък Норис, Изабела Роселини, Роналд Рейгън, Индира Ганди, мис Вселена 2015, Айзенхауер, Хрушчов...
Колкото и добра възможност да ти се отвори, ако ти не си подготвен, няма как да ти се получи - успехът никога не е просто късмет. Очевидно гореизброените или техните съветници са знаели това. Вече и в България имаме блестящи примери на преминали през обученията.

Кое е толкова специалното в този курс?
В днешно време ние имаме достъп до практически неограничено количество информация - книги, статии, клипове по Интернет кое как да правим. В курсовете на Дейл Карнеги участниците имат личен коуч, които постоянно им дава обратна връзка как да направят нещата по начина, който действително да ги доведе до желания резултат. Това не е лекция, а трансформиращо преживяване, след което излизаш по-подготвен за живота. Включени са техники за излизане от конфликтни ситуации, за усъвършенстване на поведението ни в критични моменти, за въздействаща комуникация, лидерство, ясно изразяване на идеите ни. Младите хора днес се отказват много лесно - чувстват се объркани, не могат да взимат решения, нещата им омръзват бързо. И за тях, и за доказалите се професионалисти е важно да възпитат у себе си правилната нагласа за успех - личен и професионален. Точно това ми дадоха на мен тези курсове. И вече се радвам на резултатите.

Това звучи като сериозно решение. Какво би посъветвала хората?
Има една етническа група в България, която казва уж на шега: "На българите да ви имаме втория акъл - ех, ако но времето бях купил/продал тези земи, ако миналата седмица бях пуснал фиш за тотото, ако..."
Когато минат през някой от тези курсове, участниците обикновено си дават сметка за времето, което са пропуснали досега. А един от родителите на най-младите възпитаници казва:"Ще ми се аз самият да знаех тези неща преди 20 години." Има много хора, които успяват и без това. Тези курсове няма да случат нещата вместо вас, те просто бъдат като ракетно гориво за двигателя ви.

 

Коментари

Още от последните новини