Как да управляте умно своите бързи кредити

Как да управляте умно своите бързи кредити - E-Burgas.com

 

Историята на кредитирането е толкова стара, колкото и самата цивилизация. Още в древни времена хората са си оказвали взаимна помощ, за да преодолеят временни парични затруднения. С течение на времето тези практики са се развили в сложни финансови системи, които познаваме днес, разказват от Easy Credit

В Шумер и Вавилон например са открити глинени плочки с клинопис, които представляват най-ранните известни писмени доказателства за кредитни договори. В по-ново време кредитирането стои в основата на икономическия растеж и индустриалното производство.

Днес кредитирането е все по-сложно и разнообразно. Имаме достъп до различни видове кредити, включително и добързи кредити

Защо се наричат “бързи кредити”? 

"Бързи кредити" се наричат така, защото основната им характеристика е, че могат да бъдат отпуснати и получени много бързо в сравнение с традиционните банкови заеми. Името им отразява точно това - скоростта на процеса. 

Четири са основните причини, поради които тези кредити се отпускат толкова бързо, обясняват от Easy Credit: 

1. Опростена процедура - кандидатстването обикновено е онлайн и изисква минимална документация.

2. Минимални изисквания за обезпечение - критериите за одобрение са малко, понякога е достатъчна само лична карта

3. Автоматизирана система - много от процесите са автоматизирани, което ускорява вземането на решение.

4. Малки суми - традиционно под формата на бързи кредити се отпускат по-малки суми пари, до 5 000 лв.

 

 

Кога хората използват бързи кредити? 

Ако вече сте ползвали бързи кредити, сте наясно, че причините за ползване на такава услуга са: 

Непредвидени разходи като ремонт на автомобил, уред или дом, медицински сметки, неочаквани битови разходи – всичко това може да създаде нужда от бързи пари. 

Друга причина е липсата на спестявания. Много хора нямат достатъчно спестявания, за да покрият неочаквани разходи, което ги принуждава да търсят алтернативни решения като бързи кредити.

Трета причина може да са ниски доходи или забавяне на заплата, което води до краткосрочни финансови затруднения. 

Каквато и да е причината да теглите бързи кредити, е много важно да знаете как да ги управлявате добре. 

Easy Credit обобщават най-добрите практики по следния начин:

Първа стъпка - определете точната сума

Когато човек тегли бързи кредити, трябва да знае точно за какво ще ги използва. Ако е за плащане на сметка за парно, нека сумата е точно колкото е сметката за парно. Ако ще е за покупка на уред, нека е само за уред. Това ще ви помогне да държите разходите си под контрол и няма да плащате излишно високи вноски. 

Втора стъпка - определете срока и размера на вноската

 

В Easy Credit можете да избирате различен период и размер на вноската, когато теглите бързи кредити. Някои хора предпочитат да върнат взетата сума по-бързо и тогава вноската е по-висока, докато други избират по-дълъг срок и по-малки вноски. Всичко зависи от вашия собствен ритъм на получаване на доходи и финансова дисциплина. 

Трета стъпка - внасяйте вноските по вашите бързи кредити на време

Без значение кой вариант от описаните по-горе ще изберете, внасянето на вноските по вашите бързи кредити трябва да е навреме. Така поддържате добър кредитен рейтинг, не плащате лихви за забава и поддържате добра финансова дисциплина. 

В заключение можем да кажем, че услугата по даване на бързи кредити е неразделна част от многобройните финансови инструменти в наши дни, които ни помагат да живеем по начина, по който искаме. 

 

!Настоящата статия не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет се обърнете към специалист. Настоящата статия е представена от „Изи Асет Мениджмънт“ АД, собственик на търговската марка Изи Кредит, с рекламна цел.

 

 

Коментари

Още от последните новини