Как да се справим с излишните килограми?

Как да се справим с излишните килограми? - E-Burgas.com

По време на извънредното положение фитнесите и спортните зали бяха затворени, а след това - и парковете. Сериозен проблем по време на изолацията се оказа обездвижването, честото посягане към хладилника и натрупаните излишни килограми. Сега вече може да се спортува на открито. Затова екипът на NOVA потърси специалист, който да помогне с идеи за по-бързо връщане на формата.

Любов Иванова е нутриционист и личен треньор. За нея има един основен принцип за поддържане на добра физическа форма - калорийният баланс.

„Този принцип важи за абсолютно всички. За някои е по-лесно да го прилагат, за други е по-трудно, тъй като нивата на глад и ситост са различни. Това означава, че човек трябва да приема по-малко енергия, отколкото изразходва, ако иска да сваля килограми и да приема повече енергия, отолкото изразходва, ако иска да качва тегло“, казва тя.

Калорийният баланс е съотношението между калориите, които приемаме чрез храна и напитки и тези, които изразходваме. Основната формула за сваляне или качване на килограми е спазване на хранителен режим. За да имат успех усилията, съотношението трябва да е 30% тренировки към 70% хранителен режим.

Най-добре е да се правят тренировки за цяло тяло по 2-3 пъти седмично, особено за хората, които са заети и нямат много време за себе си. Това е абсолютният минимум за поддържане на  физически добро състояние, без да изисква твърди диети и лишения.

Ако изпълнявате съветите на Любов Иванова, ще можете бързо и ефикасно да влезете във форма. Колкото до упражненията, може да ги правите вкъщи или сред природата.

Коментари

Още от последните новини