Как да промениш режима си за красота през есента

Как да промениш режима си за красота през есента - E-Burgas.com

Есента е време за промяна. С нея идва по-студено време, килим от пожълтели листа, димящи чаши чай... и нуждата да преосмислиш режима си за красота.

Перфектната кожа през този сезон е лесно постижима, стига да не допускаш следните грешки.

1. Не използвай механичен ексфолиант.

Студеното време направо „изпива“ влагата от кожата ти. Затова, замени скраба, съдържащ груби зърнести частици с химически ексфолиант с алфа и бета хидрокси киселини (но такъв, предназначен за чувствителна кожа).

2. Не използвай лек хидратант.

Въпреки, че кремът ти с по-лека формула поддържаше лицето ти гладко и хидратирано през летните месеци, сега е време да му кажеш „чао“. Замени го с такъв, който привлича и задържа влагата в кожата, препоръчително с помощта на хиалуронова киселина с ниско молекулно тегло. Освен, че лицето ти няма да е сухо, то ще изглежда свежо и сякаш изпълнено отвътре.

3. Не зарязвай слънцезащитния фактор, само защото лятото е свършило.

Слънцето причинява поразии върху кожата ти през цялата година. Отражението на лъчите върху бялата снежна покривка например, е доста опасно. Слънцето може да те застигне, дори когато си в закрито пространство. Освен ако прозорците на колата, вкъщи или в офиса ти не са с UV защита, значи вредните лъчи проникват през тях, като бавно и постепенно вършат работата си – да ти докарат бръчки. Нанасяй слънцезащитен крем върху откритите части на тялото си всеки ден, както и върху лицето.

4. Не се отказвай от оцветяващия си крем.

Макар да си склонна да нанасяш фон дьо тен с плътно покритие през зимата, недей да се отказваш и от лекия си оцветяващ крем. Особено ако е с добър SPF фактор и сериозен овлажняващ ефект, с него можеш да изкараш и зимата.

5. Не се къпи дълго.

Колкото и да е изкушаващо да прекараш поне час в горещата вана, докато температурите навън са близо до нулата, това вреди на кожата ти. Докато през лятото кожата ти произвежда повече себум, заради горещината, през есента и зимата този процес значително намалява. Производството на мастен секрет е пряко свързано с количеството на влага във въздуха което означава, че колкото е по-влажно навън, толкова повече вода поема кожата ти (и съответно произвежда повече себум). Горещата вода утежнява положението, тъй като лишава кожата от естественото й омазняване още повече. Ако ти се иска да се поглезиш с горещ душ или вана, направи го, но за не повече от 15 минути.

6. Не позволявай на сухия въздух в дома ти да изсуши кожата ти.

Парното или печката поддържат годна за живот температура в дома ти, но също така лишават въздуха от влага. На всичко отгоре, влажността на атмосферата е понижена. И двата фактора действат супер изсушаващо на кожата. Пребори се с тях, като се сдобиеш с овлажнител за въздух. След няколко дни ще забележиш как сухите, люспещи участъци по лицето ти изчезват.

7. Не прекалявай с продуктите против акне.

Агресивните продукти против пъпки могат да раздразнят и зачервят кожата. Един от начините да го избегнеш е да си правиш 15-минутна парна баня на лицето 2 пъти седмично. Ако акнето ти не е силно изразено, спри се на почистващ продукт, съдържащ натурална салицилова киселина. При по-тежки случаи, помоли дерматолога ти да намали дозата на използваните от теб продукти, поне докато не се затопли отново.

8. Не използвай тоник с алкохол.

Алкохолът е още една изсушаваща кожата съставка, която трябва да избягваш на всяка цена през студените дни. Попитай за тоник, който почиства и балансира pH на кожата ти с помощта на натурални съставки./http://www.cosmopolitan.bg/
Коментари

Още от последните новини