Как да отслабнем без движение и сложни упражнения?

Как да отслабнем без движение и сложни упражнения? - E-Burgas.com

Професионалните шахматисти изгарят до няколкостотин килокалории по време на състезание и отслабват с по няколко килограма предаде "Нова". При решаването на сложни математически задачи и по време на изпит мозъкът изразходва между 30 и 40% повече енергия от обичайното. Американски учени са решили, че това е един от начините за справяне със затлъстяването, от което страдат все повече млади хора.

През 2018 г. шахматният турнир на остров Ман става поле за научни изследвания. Към някои от състезателите са били закрепени уреди, отчитащи сърдечната дейност и изразходването на енергия. Станало ясно, че някои от участниците, без да помръднат от мястото си, са изгорили не по-малко калории, отколкото плувците или бегачите.

Руският гросмайстор Михаил Антипов за двучасов изтощителен умствен двубой е изразходил 560 килокалории, което се развява на 8 километра бягане или 1 час активно плуване.

Пулсът на съперника му Хикару Накамура по време на състезанието периодично се е повишавал до 130 удара в минута, което също е довело до сериозна изразходване на енергия.

Коментари

Още от последните новини