Как да избираме детско бельо – полезни съвети

Как да избираме детско бельо – полезни съвети  - E-Burgas.com

Детското бельо, както пижамите и постелките са едни от най-важните елементи от гардероба на всеки малчуган. Към тях има много високи изисквания, тъй като са в пряк допир с нежната и чувствителна детска кожа. Ето защо, когато търсите детско бельо на едро, трябва да сте особено взискателни. Става дума както за качеството на текстила, така и за всички останали детайли от изработката.

Комфортът на всяко дете е много важен, но за новородените това е на първо място, преди всичко останало – разцветки, дизайн, украса и други подобни неща.

Кои тъкани са най-предпочитани?

Основно правило за избор на детско бельо на едро е да се следи за добра изработка от надеждни, естествени материали. Синтетиката може да предизвика алергична реакция, затова дерматолозите изтъкват, че памучните тъкани са най-добри за бебетата. Техните влакна са безопасни, защото притежават отлични хигроскопични, антиалергични и абсорбиращи свойства. Излишната влага бива веднага поета, което е много важно условие бебето да се чувства комфортно във своето бельо.

Памукът е много приятен и удобен за носене и предпазва от вредното влияние на факторите на околната среда.

Още изисквания, за които да следите стриктно при избор на детски дрехи на едро.

Не трябва да се допуска наличие на груби и дебели шевове

Това може сериозно да увреди кожата на детето, като предизвика появата на зачервявания от протъркване. Когато избирате гащички, проверете също дали ластикът е достатъчно еластичен, защото това също е много важно. Отпуснатият ластик ще доведе до свличане на бельото, а стегнатият ще навреди на кръвообращението. Шевовете следва да са възможно най-деликатни и почти незабележими, без декоративни детайли.

Доверен партньор

За да се снабдявате редовно със стока от високо качество, намерете надежден партньор, който предлага само перфектно изработени модели. Избягвайте да пазарувате детско бельо на едро от съмнителни сергии и случайно преминаващи търговци, защото точно там се крият най-големите рискове.

Коментари

Още от последните новини