Кафене в "Краставицата" превзема градинка, жителите на бунт

Кафене в
Така трябва да изглежда кафенето след ремонта. Според собствениците му това е облагородяване, а според жителите на блока - завземане на зелени площи

Според собствениците на заведението става дума за облагородяване на зелените площи

Жителите на два входа в бургаския блок 77, известен повече като "Краставицата", се обединиха срещу едно от заведенията в блока. Става дума за кафенето между вход 1 и вход 2, чиито собственици са заявили намерение да усвоят зелената площ, която разделя блока от булевард „ Демокрация", като разположат върху нея нови маси и прокарват нови пътеки и площадки.

"Ние собствениците на жилища в двата входа , категорично възразяваме срещу подобно намерение! Градинката пред двата входа е една от последните зелени площи , останали в терена между блока и булеварда.Тя се поддържа редовно от служители на общината , които я почистват и косят. В тази градинка играят част от децата на блока , а дърветата в нея осигуряват сянка на тези от нас, които прекарват следобедите си на пейките, разположени в непосредственна близост." пишат недоволните бургазлии в писмо до Общински съвет - Бургас. 

Според тях разполагането на нови маси и направата на пътеки в зелената площ ще съсипе градинката. Шумът от заведението между двата входа ще се усили поради нарастналия брой клиенти, ще нарастне и количеството боклук, който се образува от престоя там, а нашето спокойствие ще бъде нарушено. 

Собствениците на заведението обаче са на друго мнение. Според тях проектът ще създаде една приятна и лесна за поддържане среда за отдих, която да създава приятни емоции на гражданите и гостите на град Бургас.

Към възражението в Общински съвет е приложена и подписка на собствениците. Предстои възражението им да бъде разгледано от Комисията за устройство на територията. 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини