Качваме се и през втора на автобусите, но по преценка на шофьора и пътниците

Качваме се и през втора на автобусите, но по преценка на шофьора и пътниците - E-Burgas.com

Яки санкции чакат шофьорите, които пречат на градския транспорт. До края на годината валидатори и в тролейте и маршрутките

Когато има много пътници по спирките на градския транспорт ще бъде отваряна и втора врата за качване, но това ще става само при извънредни ситуации, когато пътникопотокът е голям. Мярката се въвежда с цел да не се губи от безценното време на бързите автобусни линии, които тръгват официално от тази събота (26 ноември).

„Това обаче ще бъдат идентични случаи, само когато има много хора на спирките. Втора врата ще бъде отваряна за качване само по преценка на шофьора и когато пътниците подскажат“, уточни директорът на „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев.

От общината отново апелират всички участници в движението в Бургас да спазват правилата и да бъдат толерантни към градския транспорт, за да може той да спазва графика си. „Всяко спиране за циагри, закуски и др. затормозява движението и се нарушава разписанието“, каза още Драгнев.

Шофьорите, които спират за престои или шофират в жълтата маркировка ще бъдат глобявани между 30 и 50 лв., прошка ще има единствено за аварирали коли, но те трябва също да спазват общоприети инструкции – да са включили аварийни светлини и задължително да са поставили тригълник. От Пътна полиция и ОП „Транспорт“ ще следят зорко нарушителите от събота, когато тръгват бързите автобуси.

Междувременно стана ясно, че до края на годината автопаркът на целия градски транспорт ще бъде снабден с валидатори за електронните карти. В момента се изпълнява процедура по доставка и монтаж на устройствата, очаква се това да се случи до края на годината.

Коментари

Още от последните новини