Жребият погали България по път към Евро 2020

Жребият погали България по път към Евро 2020 - E-Burgas.com

Българският национален отбор по футбол не може да се оплаква от жребия, който му се падна в плейофната фаза на турнира Лигата на Нациите, който дава път и към Евро 2020, съобщава Gong.bg Момчетата на Георги Дерменджиев се разминаха с коварния поток С и се озоваха в поток А. 

Така това отреди домакинство на полуфиналите на Унгария. Този мач ще е на 26 март 2020 г. на Националния стадион "Васил Левски". И ако се справим с коравите "маджари", на финала отново ще бъдем домакини, което е другата добра новина от този жребий. 
Ако стигнем до тази фаза, на 31 март в София ще се изправим срещу победителя от мача между Исландия и Румъния. Тези два тима ще спорят в Рейкявик, а победителят ще се отправи към София или Будапеща. Крайният победител от този поток взима квота за Евро 2020. 

Българският отбор е в поток A, след като Израел беше изтеглен да играе в поток С срещу Шотландия. Което означава, че нашият съперник ще бъде Унгария, а заради по-високия ни ранкинг, ще бъдем домакини в полуфинала на 26 март. На финала ще срещнем победителя от мача Исландия - Румъния на 31 март. 

Впоследствие жребият отреди, че ще сме домакини и на евентуалния финал с победителя от мача между Исландия и Румъния. Ето и какво е разпределението на финалните сблъсъци в тези различни потоци: 

поток D: Грузия/Беларус - Северна Македония/Косово

поток C: Норвегия/Сърбия - Шотландия/Израел

поток В: Босна и Херцеговина/Северна Ирландия - Словакия/Ирландия

поток А: България/Унгария - Исландия/Румъния

Коментари

Още от последните новини