Живко Табаков: Убедени сме в качествата на Трайчо Трайков, имаме нужда точно от такъв президент

Живко Табаков: Убедени сме в качествата на Трайчо Трайков, имаме нужда точно от такъв президент - E-Burgas.com

Двамата с ген. Събев биха се справили най-добре с предизвикателствата през президентската институция в седващите 5 години

 

Преди дни открихте предизборната шатра на РБ в кандидат-президентската кампания на Трайчо Трайков в Бургас, кой е най-големият коз на Вашия кандидат в предстоящата надпревара за президент?

Че е подготвен и почтен човек. Участваме активно в кампанията на г-н Трайков, защото сме убедени в неговите качества и вярваме, че симпатизантите на Реформаторския блок имат нужда точно от такъв кандидат за президент и точно от такъв държавен глава. Въпреки, че господин Трайков е безпартиен, той има опит в политиката и е показал, че може да отстоява важни за страната позиции. Надявам се, че до края на кампанията, ще можем да спечелим подкрепата и на хора, които иначе не гласуват за Реформаторския блок. Ако искаме да имаме успех, сме длъжни да направим това.

Предприемате множество посещения в региона по време на кампанията, каква е тяхната цел и какви поуки си вадите от срещите Ви с хората?

Кампанията е време, в което човек трябва да се види с максимално широк кръг хора и да ги убеди, че им предлага най-доброто. В настоящата кампания това е особено важно, защото ние поемаме ангажимент от името на г-н Трайков и поемаме политическата отговорност за действията му ако той бъде избран за президент на България. Залагаме авторитета, който сме постигнали до момента, защото сме убедени, че г-н Трайков и ген. Събев биха се справили най-добре с предизвикателствата през президентската институция в следващите пет години.

Лично как оценявате работата си като общински съветник в Бургас до момента и кои са най-големите Ви приоритети пред бургазлии?

Оценка за работата ми ще дадат гражданите на следващите местни избори. Преди една година те ми гласуваха доверие в аванс, което аз съм длъжен да оправдая. Затова се стремя да обяснявам ясно всичко, което правя в Общинския съвет. Разбира се, най-важните ми ангажименти са свързани с туристическия сектор, където съм най-подготвен. Тази тема беше и в основата на предизборната ми кампания преди една година. Тогава поех много сериозни ангажименти пред избирателите, които се стремя да изпълня. Не съм човек, който говори празни приказки и както в живота, така и в политиката се стремя да спазвам обещанията си. Мисля, че през последната година постигнахме много и затова искам да благодаря на кмета Димитър Николов и на всички колеги от управляващото мнозинство, които в голяма част от случаите подкрепят предложенията ми.

Виждаме Ви на всякакви политически, културни, спортни прояви и мероприятия, какъв човек е Живко Табаков в личен план?

Участието в обществения живот на града е задължение и част от работата на всеки общински съветник. Когато човек се занимава с политика е длъжен да се среща с максимално широк кръг хора, за да може да усети настроенията и проблемите навреме. В личния си живот съм общителен човек и това ми помага в политиката, защото през общуването с хората стигам по-лесно до политическите решения, които трябва да взимам всеки ден.

Докъде се простират най-големите Ви амбиции в политиката?

Нямам ясен план, защото амбициите в политиката са едно, но всичко е в ръцете на хората. Човек може да иска да постигне много неща, но ако не е в състояние да спечели общественото доверие на своя страна не може да направи нищо. В момента най-голямата ми политическа амбиция е да оправдая доверието, което ми гласуваха бургазлии преди една година.

Коментари

Още от последните новини