Живко, който изрита възрастна жена на спирка застава пред Темида

Живко, който изрита възрастна жена на спирка застава пред Темида - E-Burgas.com

25-годишният Живко, който през май тази година изрита без причина възрастна жена на автобусна спирка ще се изправи пред бургаския съд. Затова съобщи Районната прокуратура, като заседанието е предвидено за 4 декември тази година.  

Той е подсъдим за това, че на 9 май на автобусна спирка в ж.к. „Изгрев”, чрез нанасяне на удар с крак в областта на таза, причинил на жената средна телесна повреда, счупвайки и крака.

Около 15.00 ч. тогава пострадалата Виолета чакала автобус на спирката пред блок № 61 в ж.к. „Изгрев“, гр. Бургас. По същото време на същото място се намирал и подсъдимият Живко. Той чакал автобус, седейки на пейка на спирката и държейки пластмасова чаша с кафе. Пострадалата също седнала на пейката. Изведнъж подсъдимият изхвърлил чашата с кафе на тротоара, поради което пострадалата го погледнала. Младежът се ядосал и безпричинно ѝ отправил репликите „Махай се!“, „Ставай!“, „Изчезвай!“.

Пострадалата се изплашила и застанала да чака автобуса права. Няколко минути след това, подсъдимият станал от пейката и без да казва нищо на пострадалата я ударил с крак в областта на таза. Вследствие на удара, Виолета паднала на земята и започнала да вика от болка. Тези действия на подсъдимия били възприети от чакащите на спирката лица, които се възмутили и скандализирали от неговото поведение.

Веднага след това Живко взел камък и замахвайки с него започнал да обижда пострадалата и да ѝ се заканва, че ще ѝ счупи зъбите. Около пострадалата се събрали няколко човека, които се развикали и подали сигнал на тел. 112. Подсъдимият се качил на следващия пристигнал автобус. 

Коментари

Още от последните новини