Живко Иванов показа „Луда нощ” и „Светъл хаос” в Бургас (СНИМКИ)

Живко Иванов показа „Луда нощ” и „Светъл хаос” в Бургас (СНИМКИ) - E-Burgas.com

Десетки бургазлии видяха новите платна на художника Живко Иванов още през първия ден на изложбата. Платната са подредени в бургаската галерия „Неси”.

„Луда нощ”, „Светъл хаос”  и „Усещане за море” са само част от имената на картините на автора. Отново експозицията е под запазения знак за Живко Иванов – „ЖивКопис”. Почитателите на твореца са категорични, че личния му стил в рисуването е уникален и винаги може да бъде разпознат.

По традиция изложбата беше открита на връх Ивановден. Сред първите разгледали бяха кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметът Йорданка Ананиева, народните представители Димитър Бойчев, Ивелина Василева, Диана Саватева, Иван Вълков, зам.-областният управител проф. Севдалина Турманова и още много гости.

Както винаги Живко Иванов работи до последно по платната. Тази година две от тях са с подпис от 2019 г. Други са завършени в края на миналата.

„Всяко платно е свързано с топлина, чувство и емоции от природата. В картините ми е магията, която ни заобикаля. Искам платната да се гледат така както се слуша музика", обича да казва авторът.

Живко Иванов е роден в Бургас на 2 септември 1953 г. През 1972 г. завършва Художествената гимназия в София, а през 1979 г. се дипломира и в Художествената академия в столицата.

Самостоятелните изложби на художника нахвърлят числото 60, като част от тях са в Българския културен институт в Берлин, в германската галерия "Любке", в Белгия, Холандия, Чечения, Ирландия, Сърбия и т. н. През 2014 г. Живко Иванов беше първия български художник, който представи страната на 62-ото издание на летния фестивал за култура в Любляна, Словения. През ноември 2018 година Живко Иванов показа изкуството си в залата на Народното събрание на Република България.

Художникът  е носител на бургаската награда „Художник на годината".
 

Галерия
Коментари

Още от последните новини