Живко Димитров: Хал-хабер си нямам как наркотиците се озоваха в дома на баща ми

Живко Димитров: Хал-хабер си нямам как наркотиците се озоваха в дома на баща ми  - E-Burgas.com

Подсъдимият имал психични проблеми и богата криминална визитка за хулиганство, палежи и трафик на хора с цел блудство​

"Хал хабер си нямам как намерените наркотици са се озовали в дома на баща ми. Тази акция ми дойде като гръм от ясно небе, а през последната седмица психичното ми състояние рязко се влоши. Не се чувствам добре и тези дни пак ще ходя на психиатър. Моля да бъде пуснат под домашен арест, за да съм по-адекватен"

С тези думи се обърна подсъдимият Живко Димитров към съда по време на днешното гледане на мярката му за неотклонение. Миналата седмица в дома на неговия баща бяха открит 6,5 кг. марихуана на обща стойност около 300 хил. лв. Бургаски апелативен съд днес отказа молбата на защитата подсъдимият да бъде пуснат под домашен арест и го остави с постоянна мярка за неотклонение.

Прокуратурата днес настоя Живко Димитров да остане в ареста. Сред аргументите за това са обоснованото предположение, че той е извършителя на престъплението, както и че може да се укрие или да извърши друго престъпление. Беше повдигнат въпроса и със съдебното минало на подсъдимия, който в миналото е бил осъждан за хулиганство, палежи и трафик на хора с цел блудство. Прокурорът отхвърли аргумента на защитата за влошеното психично здраве на подсъдимия, като припомни, че то се влошава, само когато той отказва терапия, което неведнъж се е случвало в миналото. 

В своите показания Живко твърдил, че не е е посещавал дома на баща си в айтоското село Чукарка от месец април. Това обаче се разминава със свидетелските показания на съседите, които заяви, че той се прибирал всяка седмица. Друг свидетел пък заявил, е преди време Живко му е предлагал цигара марихуана. 

Бащата на Живко път твърди, че той го посещавал много рядко и не го е виждал от месеци. Относно помещението, в което са открити наркотиците, той заявил, че било с подменен катинар, което той разбрал едва при акцията на полицията. 

 

Коментари

Още от последните новини