Жителите на село Извор скочиха срещу събарянето на бившето училище

Жителите на село Извор скочиха срещу събарянето на бившето училище - E-Burgas.com

Общинският съветник Георги Дракалиев пита Димитър Николов защо се е стигнало до събарянето на сградата и какво ще бъде изградено на нейно място

Жителите на бургаското село Извор недостолстват срещу започналите дейности по разрушаване на сградата на бившето селско училище „Христо Ботев“. Макар и да не функционира като такова от 2003 г., хората твърдят, че предназначението на земята не е променяно.

Хората в селото са се обърнали към общинския съветник Георги Дракалиев, който от своя страна е входирал по официален ред писмо до кмета Димитър Николов. Дракалиев настоява да получи писмен отговор. с оглед намаляване на социалното напрежение, защо се е стигнало до разрушаването на бившето училище и какво ще бъде построено на негово място. 

През годините са се обсъждали различни варианти сградата да бъде използвана, вкл. за зелено училище, старчески дом и др. Междувременно в края на 2016 г. покривът на едно от крилата на сградата е пострадал силно от избухнал пожар. Смущението на жителите идва главно от това, че липсва каквато и да било официална информация. 
 
 

Коментари