Жителите на Каблешково към реформаторите: Вярваме, че Вие ще върнете младите, заминали на гурбет в Португалия и САЩ

Жителите на Каблешково към реформаторите: Вярваме, че Вие ще върнете младите, заминали на гурбет в Португалия и САЩ - E-Burgas.com

Подкрепяме Ви и вярваме, че ще направите всичко възможно да върнете младите хора, заминали на гурбет в Португалия, Испания и САЩ. Това споделиха  членовете на пенсионерски клуб „Единство” в Каблешково с д-р Васил Костадинов, който е четвърти  в листата с кандидати за народни представители  на „Реформаторски блок – Глас народен”. Д-р Костадинов, който е и общински съветник в Поморие, посети клуба заедно с колегата си от ОбС Живко Куцаров.

„Цели семейства от Каблешково заминаха за чужбина, ако не е Слънчев бряг -  тук няма работа за младите. Навремето имахме завод, в който работеха 400 души, а сега са едва 30. ТКЗС-то също не съществува. Градът е на перфектно място – еднакво отдалечен от Поморие, Несебър и Бургас. Това, от което се нуждае,  е добра инфраструктура и здавеопазване”, заявиха възрастните хора. Те споделиха, че копнеят да  посрещнат децата и внуците си отново, но не на гости, а за постоянно.

 „Само така градът може да се съживи, затова поемам ангажимент, че ще направя всичко възможно жителите на Каблешково да имат достъп до  качествено здравеопазване”, заяви д-р Костадинов.

Особен интерес сред членовете на клуба предизвика идеята на д-р Костадинов за създаване на Общински здравни каси, които ще гарантират достъпа на пациентите до лекар.

„В програмата на Реформаторския блок е залегнала и национална кампания за профилактични прегледи и изследвания, както и разширяване на пакета за дентална помощ”, добави  д-р Костадинов. Той обърна специално внимание на  развитието  на спешната помощ, която е така нужна за по-малките градове. От своя страна жителите на Каблешково  споделиха, че подкрепят идеите и му пожелаха да ги реализира в бъдещето Народно събрание.

„Ние Ви познаваме и знаем, че сте сериозен човек, затова Ви гласуваме доверие”, заявиха членовете на клуб „Единство”.

Коментари

Още от последните новини