Жители на Средец бяха обучени в оказване на първа помощ

Жители на Средец бяха обучени в оказване на първа помощ - E-Burgas.com

30 жители на Средец бяха обучени в оказване на първа помощ в рамките на проекта „Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи“, изпълняван в Община Бургас, с финансовата подкрепа на  Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Опитни експерти към фондация "ОФФ Медия" преподадоха теоретични знания и практически уроци за  действия при инциденти – как се спира кръвотечение, как се действа при изгаряне,  разпознаване на тежки случаи (като инсулти и инфаркти) и каква първа помощ се оказва при тях. 

Обученията в Средец преминаха на два етапа – от 6 до 8 септември и от 9 – до 11 септември . След това бе проведена и демонстрация, в която обучените трябваше да покажат на практика как са усвоили знанията. Тя преминава под формата на игра и в нея се включиха над 70 души – основно деца.

От 10 – ти до 16 – ти октомври, експертите към фондация „ОФФ Медия“ ще направят обучение за първа помощ и на жители на Малко Търново. В края на октомври е предвидено и състезание  - демонстрация за бургазлии от кв. „Победа“, които бяха обучени първи.

Целият проект на община Бургас е на обща стойност 2 613 544 лв. Също част от него е изграждането на сграда за предучилищно и начално училищно образование в кв. „Победа”, ремонт на детската градина в с. Звездец, изграждане на Център за развитие на общността в Средец и др. „Интегрираният проект за социално включване на роми и други уязвими групи“ е по Програмата за подкрепа на социалното включване на роми и други уязвими групи“, част от Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Партньори по проекта са община Средец, община Малко Търново, фондация „Областен ромски съюз“, Основно училище „Христо Ботев“ в бургаския квартал „Победа“ и фондация „ОФФ Медия“.

За повече информация – следете Фейсбук – страницата на програмата:

https://www.facebook.com/ProgramRomaAndVulnerable/?fref=ts

 

 

 

 

 

Коментари

Още от последните новини