Жестоки войни за рейтинг в телевизиите – Слави господар №1 в ефира с 3 предавания за милиони

Жестоки войни за рейтинг в телевизиите – Слави господар №1 в ефира с 3 предавания за милиони - E-Burgas.com

Slavi_Trifonov

Слави Трифонов ще е тоталният господар на есенния тв ефир. Дългия е непобедим и сред водещите, и сред продуцентите, тъй като ще стои зад цели 3 хитови предавания в програмата на Би Ти Ви, коментират телевизионери пред „Ретро”. Всички те са скъпоструващи и се излъчват в праймтайма, с което не може да се похвали друг шеф на тв фирма. Така Слави овладява рекорден рейтинг, но и сензационни приходи – ще калкулира само за есенния сезон над 4 млн. лв. приходи от продукциите си.

 Трифонов ще прави „Шоуто на Слави”, музикалното риалити „Гласът на България” и нов проект за деца. Става дума за музикалния тв конкурс „The Voice Kids” (Гласът на децата), което е фурор в много страни по света и Слави е успял да вземе лиценза му за България. От Би Ти Ви пък са го приели веднага в програмата си и вероятно ще стартира още преди Нова година като самостоятелен риалити формат в праймтайма.

„Слави е на върха този сезон и няма кой да го бутне от там. Да правиш 2 риалити шоута в рамките на 3 месеца ти гарантира не само рейтинг, слава и бетониране в медията, но и много пари. Никой друг не може да се похвали с такъв тв бизнес”, обясняват телевизионери. Те предричат грандиозен успех на начинанията на Дългия, тъй като „Гласът на България” традиционно е много гледано предаване. Другият формат, който ще прави, вече се е доказал в световен мащаб, а и на българска почва ще бъде популярен, тъй като проектът на Слави с Крисия и останалите талантливи деца в шоуто му доказа, че у нас изяви с деца се гледат и харесват.

Преди няколко месеца Маги Халваджиян опита да реализира „Големите надежди” по Нова тв, но шоуто не пожъна успехи, тъй като според телевизионери не бе направено професионално. Слави и хората му обаче знаят каква е рецептата за успех, имат западен лиценз и със сигурност ще предложат това, което зрителите очакват.

Интересът към „Гласът на България” също е голям. Четиримата треньори от третия сезон - Орлин Горанов, Миро, Наско от Б.Т.Р. и Десислава вече се събраха за първи път миналата седмица и започнаха да подбират фаворитите си. Тази част от кастинга се казва „На тъмно”, защото журито определя кой ще продължи само по пеенето, без да знаят как изглежда изпълнителят. След това обаче участниците сами избират в чий отбор да отидат. От всички, които са се явили в първия ден на кастинга, поне 90% са одобрени за следващия етап - "Вокални двубои". В него певци от един и същи отбор пеят еднакви песни и след това треньорът решава кой да продължи. Музикалното шоу стартира на 21 септември, телевизията ще излъчи втория епизод на следващия ден - 22-и.

Другите хитове на сезона в Би Ти Ви са дело на Любо Нейков и Евтим Милошев, които също ще калкулират добри приходи от тв проектите си. Босовете на „Дрийм тийм” ще правят „Сървайвър”, „Столичани в повече” и „Комиците”, като водят преговори и за връщането на „Голата истина”, коментират в медията. Любо Нейков е повече от щастлив след поредния бизнес удар, който направи наскоро. Освен, че уреди продължение на комедийния сериал, той се преборил и за много по-добри часове на излъчване на „Комиците”, което вместо в петък вечер, вече ще върви в събота в супер праймтайма – от 22.15 ч. след централния филм. Тогава пред екраните имало двойно повече зрители и така комикът и съдружникът му Евтим Милошев щели да взимат много повече пари от рекламния си процент. Любо Нейков и компания до един били доволни от пробива и отпразнували новината по време на турнето на шоуто, което завърши преди дни. Актьорите ще разсмиват отново зрителите чак в края на септември, тъй като ще си починат за кратко след обиколката на България.

Голяма е и вероятността Нейков отново да взима по 15 бона на вечер, ако върнат предаването му „Голата истина”. Слухове за това се носят усилено из коридорите на Би Ти Ви, след като конкурентната Нова телевизия премести в часа на развлекателното шоу „Часът на Милен Цветков” - от 23,45 ч. От Би Ти Ви се притеснили, че така Нова тв ще привлича повече аудитория с авторско предаване и били принудени и те да планират такова в есенната си програмна схема. Тъй като именно по това време се излъчваше и „Голата истина”, вероятно шоуто Любо Нейков щяло да бъде върнато.

Жестока тв битка между двете най-гледани медии се разгаря и в първия учебен ден. Те са решили да стартират есенния риалити сезон по-рано и ще започнат с най-гледаните и скъпи предавания още на 15 септември, вместо от началото на октомври. Причината е, че заради лошото време и предстоящите избори, повече хора ще седнат пред екраните още от началото на месеца. От Би Ти Ви първи обявиха, че стартът на „Сървайвър” е на 15 септември. От Нова тв планираха „ВИП брадър” да тръгне чак на 29, но направиха всичко възможно да го изтеглят с 2 седмици по-рано, за да не дадат предимство на конкуренцията. Така двете риалитита ще стартират едновременно в жестока битка за рейтинг.

Другите изненади в Би Ти Ви са разместванията в публицистичните предавания. Бившата водеща на сваленото „Нека говорят” Жени Марчева се присъединява към екипа на „Тази събота” и „Тази неделя”. Предаванията се връщат в ефир още този уикенд с три водещи - Мариана Векилска, Диана Любенова и Жени Марчева. Още няма яснота кога в ефир ще се появи титулярката Лора Крумова, която е по майчинство.

Публицистичното предаване на Светослав Иванов „120 минути” пък вече ще се излъчва в неделя от 17 ч. Рубрика там ще има Георги Коритаров. Той в няколко минути ще разпитва по един събеседник, както и ще прави кратък анализ на случващото се в страната. „120 минути” ще стартира за сефте с новия ден и час от 7 септември. На следващия ден от 17.30 ч. с връща и Цветанка Ризова с нейното „Лице в лице”. В есенната програма ще намерят продължение и „Cool…T” с Петя Дикова, „Предай нататък” с водещ Наталия Симеонова и Меги и Нели с тяхното предаване „Търси се”. От схемата изпада шоуто „Наистина любов”, което водеше певецът Миро.

Делничните сутрини след Антон Хекимян са запазени отново за Деси Стоянова и Сашо Кадиев, които имат 30 минути повече на разположение с блока им „Преди обед” - от 9.30 до 12.00 часа.

Нова тв също започва есенния сезон с променен публицистичен сутрешен блок в събота и неделя - от 6 и 7 септември. Той отново ще се казва „Събуди се” и негова водеща ще е пак Мирослава Иванова, но предаването вече ще е дълго - от 7 до 10 ч. Част от него ще е и 20-минутната рубрика на Диана Найденова - „Карай направо”. Устатата журналистка и колегата и Сашо Диков са топ звездите в публицистичните формати по Нова тв този сезон. За дебюта на Диана засега са заявени 5 интервюта с лидерите на политическите партии, които според социолозите имат шанс да влязат в следващия парламент. Тя ще покани всеки партиен лидер в колата си и ще кара направо с директни и ясни въпроси. С час по-малко обаче ще се изявява Люба Кулезич в „На светло”, което остава и в двата дни на уикенда.

В събота следобед обаче предаването на Сашо Диков. Нова тв не е предвидила тогава публицистично предаване, тъй като Би Ти Ви е взела същото решение с преместването на „120 минути”. Затова и „ДикOff” вече ще е в неделя и ще бъде отново 3 часа, завземайки ефира на Кеворк Кеворкян. Нова тв окончателно спира „Всяка неделя” от програмата си.

Нова телевизия прави и друг удар в есенната си програма, като първа ще стартира с риалити шоу – „Х Фактор” тръгва още на 9 септември от 9 ч. вечерта. Така ще изпревари с цели 2 седмици конкурентното предаване „Гласът на България” и има шанс да привлече публиката на своя страна. Над 300 души бяха допуснати на финалните прослушвания през август пред музикалния директор на шоуто Дони. Тяхното представяне пред жури и публика ще бъде показано именно в първите серии на музикалното риалити, когато зрителите ще видят отново на екран и менторите - Мария Илиева, Саня Армутлиева, Заки и Любо Киров. Водещите отново са Алекс Раева и Мария Игнатова. В началото на месеца се завръща и най-хитовото предаване на Нова тв -„Господари на ефира” с Рачков, Зуека и компания.

Коментари

Още от последните новини