Жест преди Коледа: Бургазлии помагат на възрастни хора в Странджа

Жест преди Коледа: Бургазлии помагат на възрастни хора в Странджа - E-Burgas.com

Акция за събиране на хранителни продукти, с които да бъдат подпомогнати самотни възрастни хора в Странджа, се провежда този уикенд в Бургас. Инициативата “Време с усмивки за самотни възрастни Коледа 2019” се провежда в събота и неделя в близост площад "Св. св. Кирил и Методий", където се събират дарените помощи. Адресът на пункта за събиране е ул. "Славянска" 75. 

Те ще бъдат опаковани като подаръци и ще бъдат занесени лично от доброволци на възрастните хора в странджанските села, част от които са почти безлюдни.

"Знаем и вярваме, че ако се обединим можем да зарадваме стотици, даже хиляди самотни възрастни хора в Бургаска област. Знаем и вярваме, че един разговор, една топла усмивка и една топла вечеря биха сбъднали Коледното чудо на самотен човек. Това са хора, чиито децата са в чужбина, хора които са останали сами в живота по една или друга причина.. Хора със сърца туптящи за малко нежност, внимание и уют. Моля, всеки който има желание, енергия възможности и идеи да се включи към тази кауза, нека се свърже с нас." написаха организаторите на събитието. 

Дарените храни трябва да са пакетирани и дълготрайни. Най-подходящи са продукти като боб, леща, ориз, макарони, брашно, консерви, сокове и сладки. 

Коментари

Още от последните новини