Женски футболен клуб „Бургас“ вкара гол на агресията

Женски футболен клуб „Бургас“ вкара гол на агресията - E-Burgas.com

В зала "Никола Станчев" в "Меден рудник" за втори пореден път се проведе турнир по футбол за момичета и девойки "Вкарай гол на агресията", организиран от Женски футболен клуб "Бургас", Асоциация "Деметра" и  БФС,  с подкрепата на Община Бургас. 

В седмицата за борба с тормоза в училище, организаторите на мероприятието решиха по този начин да насочат вниманието на момичетата към проблема, представяйки им футбола като добра стратегия за справяне с натрупаните негативни емоции. Близо 70 девойки се включиха в надпреварата, като се оформиха 7 отбора на възраст от 10 до 13 г. Училището с най-многобройни състезателки и най-много награди се оказа "Найден Геров", шампион в по-старшата възрастова група стана отборът на ОУ "В. Априлов", а момичетата с най-силен спортен дух се оказаха девойките от СОУ "Петко Росен".

В паузите състезателките на ЖФК "Бургас" демонстрираха футболни умения, с което си спечелиха аплодисментите на многобройната публика, дошла да наблюдава турнира. Имаше много награди и емоции, а организаторите планират следващи спортни мероприятия със социална насоченост.

Коментари

Още от последните новини