Жега днес, летни бури през новата седмица

Жега днес, летни бури през новата седмица - E-Burgas.com

Днес времето ще бъде слънчево, с незначителна купеста облачност след обяд. В Източна България ще духа до умерен вятър от изток. Ще бъде още малко по-горещо от вчера с максимални температури между 31° и 36°, в София - около 31°.

Слънчево ще бъде и на морския бряг. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините също ще преобладава слънчево време. След обяд ще има купеста облачност, но валежи са малко вероятни.

Максималните температури в планинските ни курорти ще бъдат от 20° на Алеко до 28°-29° в Банско и Добринище, а по високите върхове - около 12°-13°. Ще духа до умерен, предимно североизточен вятър.

В понеделник денят ще започне със слънчево време, но в часовете около и след обяд в западните райони на страната, главно в планините и планинските райони, на места ще превали и прегърми. Ще започне захлаждане.

Във вторник на много места, главно в Западна и Централна България, ще има валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевични бури. Има опасност и от градушки.

В сряда все още са възможни превалявания, но на малко места и предимно слаби. В четвъртък ще преобладава слънчево време. Вероятността за валежи е малка, а температурите ще се повишат.

Коментари