Жълт код за опасно силен вятър е обявен за утре в региона

Жълт код за опасно силен вятър е обявен за утре в региона - E-Burgas.com

Жълт код за опасно силен вятър е обявен в Бургас и  региона за утре, съобщават на сайта си от НИМХ. Поривите на вятъра се очава да стигнат до 25 м/с. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще е значително по-високо от средното за месеца. През нощта ще се задържи предимно облачно със снеговалежи главно в Северна България и планините, по-значителни в Предбалкана и Стара планина.

До сутринта северният вятър ще се усили. Минималните температури ще са между минус 4 и 1 градуса.

Над Черноморието ще преобладава облачно и ветровито време. На места ще има слаби превалявания от дъжд и мокър сняг. По-късно след обяд валежите ще спрат и облачността ще започне да намалява. Вятърът ще е силен от север. Максималните температури ще са между 3 и 8 градуса. Температурата на морската вода е 10-12 градуса. Вълнението на морето ще се усили и ще е 4-5 бала.

Над планините през по-голямата част от деня ще е предимно облачно и ще превалява сняг. След обяд валежите ще спират и облачността над масивите от Западна България ще се разкъса. Ще духа силен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 3 градуса, на 2000 метра - около минус 9 градуса.

През последния ден от годината облачността ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в Дунавската равнина ще бъде до умерен.

Сутринта ще е по-студено, в отделни райони с минимални температури до около минус 10 градуса, но дневните ще се повишат и максималните ще бъдат между 3 и 8 градуса.

В новогодишната нощ отново бързо ще се заоблачи, а северозападният вятър ще се усили и с него към сутринта ще започне да нахлува студен въздух.

На 1 януари облачността ще е променлива, на изолирани места, главно в планините, ще превали слаб сняг.

Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще се усили и с него дневните температури ще се понижат - максималните ще бъдат между 1 и 6 градуса. Сутрешните ще са по-високи в сравнение с тези в последния ден от годината, минималните ще бъдат между минус 3 и 2 градуса.

 

Коментари

Още от последните новини