Жалба на бургазлия: Съсед ни записва и подслушва незаконно!

Жалба на бургазлия: Съсед ни записва и подслушва незаконно!  - E-Burgas.com

От незаконно видеозаписване и подслушване се оплаква бургазлия, който е входирал писмо с жалба в Общински съвет - Бургас.

Интересният казус се разиграва в квартал Ветрен. Става дума за монтирани на оградата охранителни камери, които обаче са обърнати към улицата в квартала. 

"С това свое своеволие Д. Д. демонстрира неуважение към обществото и нарушава закона за защита на личните данни." оплаква се Я.Н.

Той припомня, че  решение на Съда на Европейския съюз - когато заснеманото пространство е извън собственост на лицето, монтирало видеокамерите, и обхваща обществени места или общи площи на етажна собственост, се приема, че видеонаблюдението е недопустимо.

"Не може да защитаваш личната си собственост, като наблюдаваш кой ходи по улицата 24 часа в денонощието. А още повече да подслушваш разговорите на хората извън имота си. На улицата, в близост до камерите и абсолютно в техният обхват се намира пейка. На нея се събират съседи, които  са скандализирани от действията и поведението на Д.Д." пише още в жалбата. 

Според автора на писмото въпросният съсед също така бил преградил общинска улица с поставянето на препятствие. Това от своя страна директно нарушава общинската Наредба за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на град Бургас, 

Бургазлията моли Общински съвет да бъдат предприети адекватните действия, което ще затвърди вярата на гражданите, респективно мен, в законност, ред и равноправие.

 

Коментари

Още от последните новини