Над 400 литра нелегална ракия иззеха в Бургас за месец

Над 400 литра нелегална ракия иззеха в Бургас за месец - E-Burgas.com

Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас откриха 100 литра нелегален спирт в складово помещение на къща, намираща се в общ двор на частен имот с регистриран „казан" за варене на ракия- специализиран малък обект за дестилиране /СМОД/. 

Проверката в частния имот на територията на вилна зона край град Сливен е извършена от митническите служители на 16 ноември 2018 г. По време на проверката е установено, че обектът за дестилиране не е в работен режим. При оглед на прилежащите помещения на територията на същия имот, митническите служители откриват в складово помещение в жилищната сграда 10 пластмасови бутилки по 10 литра, пълни с етилов алкохол. Чрез измерване със сертифициран денситометър е установено, че безцветната течност в бутилките е с алкохолно съдържание 95 % vol. За алкохола не са представени документи по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. Акцизната стока е иззета. Взети са проби за лабораторен анализ. Предстои да бъде образувано административнонаказателно производство по случая.

Други 81 литра нелегален етилов алкохол в туби и бидони, с характеристики на ракия, е иззет от митническите служители няколко дни по-рано, при проверка на 13 ноември 2018 г. на регистриран СМОД на територията на жилищен квартал в град Бургас.

Алкохолът е открит в постройка до обекта за дестилиране, в същия частен имот. За алкохола не са представени документи за платен или обезпечен акциз по ЗАДС. По случая също предстои образуване на административнонаказателно производство.

402,5 литра етилов алкохол без платен или обезпечен акциз по ЗАДС е иззет от митническите служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас при проверки само от началото на месец ноември. Бургаските митнически служители откриха и две нелегални дестилерии за производство на алкохол в работен режим, а съоръженията им бяха иззети.

Коментари

Още от последните новини