За да няма пълни автобуси: Синята зона в Бургас става безплатна (видео)

За да няма пълни автобуси: Синята зона в Бургас става безплатна  (видео) - E-Burgas.com

Синята зона в Бургас става безплатна от утре до 29 март. Това заяви кметът Димитър Николов след редовното заседание на кризисния щаб в Бургас. На брифинг след него беше обявена настоящата систуация и мерките, които ще бъдат взети в борбата срещу разпространението на коронавирус в града. 

По-рано днес бургазлии сами поискаха платенето паркиране да бъде временно отменено, за да не се трупат по много в автобусите

Николов все пак апелира бургазлии да спазват правилата и да не паркират в зелени площи и по тротоари, защото това би довело до хаос в града.

Община Бургас ще сложи банкова сметка за дарения, след много запитвания от страна на физически лица и фирми. Средстсва са необходими най-вече за закупуване на дезинфенктанти и препрати. Допълнителни средства ще трябва да бъдат осигурени и за УМБАЛ-Бургас. 

"Ако не успяваме да вдигне телефоните и да отговорим на всеки едновременно, причината е, че заявяваме много въпроси и търсим разбираме. В момента организираме нови доставки на защитни маски, които ще пристигнат утре от София" заяви Николов.

"Всичко, което зависи от общините в област Бургас и усилията, които се полагат са неимоверни. На 20 000 души население се пада по един човек от администрация, който се грижи за цялата тази организация" обърна се към бургазлии д-р Паздеров. Той увери, че досега няма човек, който е върнат от рискова дестинация и не е поставен под карантина. 

 

Коментари

Още от последните новини