Изпълкома решава днес съдбата на Боби Михайлов, задава се нов конгрес

Изпълкома решава днес съдбата на Боби Михайлов, задава се нов конгрес - E-Burgas.com
Снимка offnews.bg

Изпълнителният комитет на БФС ще решава днес от 14 часа какво да предприеме след подадената под натиска на изпълнителната власт оставка на президента на централата Борислав Михайлов.

Това се случи след загубата от Англия с 0:6 и избухналия чудовищен расистки скандал, като лично премиерът Бойко Борисов постави ултиматум на БФС. Той заплаши, че държавата спира сътрудничеството с централата, докато Михайлов е там.

Боби подаде оставка, а ден преди заседанието на Изпълкома обяви, че неговата оставка е факт и няма смисъл да бъде разглеждана от членовете на комитета.

“Оставката ми е факт. Спекулациите трябва да спрат! Това е личен акт. Той не подлежи на гласуване и Изпълкомът няма какво да гласува или не гласува. Вече не съм част от БФС”, каза Михайлов пред Sportal.bg.

Днес решението му ще бъде официално представено пред членовете на Изпълнителния комитет. Очаква се да бъде насрочен извънреден конгрес на БФС. Първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков не може да поеме функциите му, тъй като е в кампания за кмет на Сливен.

Оставките си хвърлиха и другите двама заместници - Атанас Фурнаджиев и Михаил Касабов. Така конгресът през февруари изглежда все по-реален. Опитът от последните години показва, че обикновено намесата на изпълнителната власт във футболните дела се оказва неуспешен и нищо чудно през февруари Михайлов да бъде преизбран на поста, който заема от 14 години.

Коментари

Още от последните новини