Изложбата “Право и справедливост“ гостува в Съдебната палата на гр. Бургас

Изложбата “Право и справедливост“ гостува в Съдебната палата на гр. Бургас - E-Burgas.com

Председателят на Апелативен съд – Бургас Деница Вълкова и директорът на филиала на Националната художествена академия в Бургас проф. Георги Янков откриха изложбата „Право и справедливост“ във фоайето на Съдебната 
палата на града.
Четирима от най-изявените български плакатисти - проф. д-р Иван Газдов, проф. Георги Янков, проф. д-р Николай Младенов и Милена Абанос са предоставили свои творби по темата „Право и справедливост“.Апелативен съд – Бургас продължава традицията да отваря вратите си за култура и изкуство в празничния месец декември. Тази година инициативата 
се реализира съвместно с НХА – филиал Бургас и за откриването е избрана датата на Международния ден за защита правата на човекa – 10 декември.
„С това събитие приветстваме с добре дошли в нашия град на ръководство, преподаватели и студенти от Националната художествена академия Филиал – Бургас“, заяви при откриването съдия Деница Вълкова.От своя страна директорът на НХА – Бургас проф. Янков припомни историята на изложбата и европейските градове в които е показвана.
Плакатите са изложени за първи път в Социалния съд на град Потсдам, столица на провинция Бранденбург, Германия. Експозицията е гостувала в съдебните сгради на Тунис и Дюселдорф, в Берлин, Мюнхен и в грузинската столица Тбилиси.
На откриването присъстваха председателят на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова, съдии от Апелативен и Окръжен съд, Директорът на ОД на МВР Калоян Калоянов, директорът на Затвора Бранимир Мангъров, председателят 
на Адвокатски съвет при БАК адв.Христофор Кондев, секретаря на Община Бургас Божидар Кънчев, съдебни служители.
Събитието бе уважено от Генералния консул на Република Турция в Р България със седалище гр. Бургас Нурай Иньонтепе, проф. Николай Младенов, един от авторите – плакатисти, както и от преподаватели и студенти от НХА – Бургас.
20 са социалните плакати, които украсяват фоайето на бургаската Темида. Изложбата ще остане в Съдебната палата до края на месец януари 2019 година.

Коментари

Още от последните новини