Изкуството – любимото хоби на Атанас Сарафов от Маринка, вижте уникалните му рисунки

Изкуството – любимото хоби на Атанас Сарафов от Маринка, вижте уникалните му рисунки  - E-Burgas.com

Бургаското село Маринка може да се гордее със свой талант в изобразителното изкуство, макар и само любителски. Поне засега. Атанас Сарафов е от малкото млади хора, които в днешно време релаксират далеч от компютъра. Като се прибере от Бургас, след тежкия работен ден, Наско обикновено взима скицника и моливите, и започва да рисува.

Любител е, рисуването му е само хоби, но отдалеч личи, че талантът му е уникален. Никога не е учил това изкуство, завършил е Морското училище в Бургас. По хобито си се запалил от дете и първите му рисунки са любими анимационни герои. Сега обича да рисува портрети на хора, най-често приятели, а творбите му по нищо не се различават от професионално нарисуваните картини. Вдъхновението му идва абсолютно спонатно – вижда някаква снимка, например, и решава да я нарисува. Дори в момента прави портрет на своя приятелка, но не бърза, защото обича да изпипва нещата.

Най-скъпата му рисунка е тази с лъва (виж заглавната снимка) и с нея най-много се гордее. „Направих я като подарък за една приятелка. Толкова сложна картина досега не бях правил, сложна, защото я нарисувах с бои и други неща, с които не съм се занимавал досега“, обяснява Наско, който по принцип рисува с моливи, марекри или други подръчни материали. Лъва го нарисувал за около десетина дни. Отделял по половин час, след като се прибирал уморен от работа.

Наско няма голяма цел в рисуването, каквото му хрумне на момента, за него намира муза. Въпреки това, той мисли да усъвършенства любимото си занимание, като се запише на курсове по рисуване и се снабди с по-сериозни материали. „Искам да се науча на някои техники, които ще са ми от полза. Има неща, които просто ако ги знаеш рисуването ще ти е много по-лесно и приятно, защото какъвто и талант да има човек винаги му трябва и малко учене – както в спорта, например, така и в изкуството, това е задължително“, убеден е Атанас.

По-ценните си творби ги събира надлежно в папки и едва ли ще е пресилено, ако един ден му ги видим в изложба...

Галерия
Коментари

Още от последните новини