Изключително висока натовареност отчитат Районните прокуратури по дела за противозаконно влизане в страната ни

Изключително висока натовареност отчитат Районните прокуратури по дела за противозаконно влизане в страната ни - E-Burgas.com

Районните прокуратури от Апелативен район –Бургас работят при изключително висока натовареност по престъпления, свързани с противозаконно преминаване на границата на РБ, на превеждане през границата на страната ни на отделни лица и групи от хора, без разрешение на надлежните органи и противозаконно подпомагане на чужди граждани да пребивават и преминават през територията на страната ни (престъпления по чл.279 – чл.281 от НК). Данните само за периода от 01.01.2016г. до 31.06.2016г. показват, че Районните прокуратура  в Бургас, Ямбол, Царево, Малко Търново и Средец, които по специфичното си географско разположение (гранични)  имат подобни дела, наблюдават общо 548 досъдебни производства. От тях незабавните досъдебни производства са 174бр., бързи досъдебни производства са 88 бр., а тези, разглеждани по общия ред са 286 бр.

В Районна прокуратура-Бургас са наблюдавани 92 досъдебни производства. От тях бързите са 12 бр., а по общия ред се разглеждат 80 бр. Броят на досъдебните производства в Районна прокуратура-Царево е 229. От тях незабавни са 162 бр., бързи - 17 бр., а по общия ред са гледани 50 бр..

 

Коментари