Изгорялото училище в Карнобат получи 20 000 лева дарение

Изгорялото училище в Карнобат получи 20 000 лева дарение   - E-Burgas.com

Дружеството, в което е застраховано ОУ „Христо Смирненски” дари 20 хиляди лева за възстановяването на изгорялата сграда. Освен тази сума, ЗД “ЕВРОИНС“ обеща бързо обезщетение за щетите. Дарението бе връчено на директора на учебното заведение Стефка Вълева. Домакин на срещата бе кметът на община Карнобат Георги Димитров.

Както знаете пожар изпепели покрива и първия етаж на ОУ”Христо Смирненски” на 23 март.  Жертви и пострадали няма, заради бързата и адекватна намеса на учителите, които изведоха учениците от горящата сграда.

Веднага след пожара се учредиха дарителски фондове, като пръв благодетел стана кметът на Карнобат Георги Димитров. Към акцията за спасяването на училището се включиха бизнесмени, общественици. Нова телевизия също започна кампания, за да може изгорялата сграда да бъде възстановена.

Децата от ОУ „Христо Смирненски” бяха разпуснати в преждевременна ваканция, докато се ремонтира сградата в която ще учат, докато се възстанови училището им. Щетите на изгорялата сграда са  към два милиона лева. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини