Издирват мъж за взрива във Варна

Издирват мъж за взрива във Варна - E-Burgas.com
Снимка: БГНЕС

Мощен взрив разтърси жилищен блок във варненския квартал Владислав Варненчик рано тази сутрин. Първоначално беше съобщено за една жена, която е загинала. Стана ясно, че е открита и втора жертва в сградата. Петима души са настанени в болница. Все още не е ясно каква е причината за инцидента. Той е, станал в блок 302 около 4 часа тази нощ. Издирва се мъжът, чийто апартамент е взривен. Осигурени са общински жилища, за хората, чиито домове да пострадали, съобщава БНТ.

При взрива са загинали двама души, съобщиха от Окръжната прокуратура във Варна. Тяхната самоличност ще стане ясна след установяване на ДНК експертизи.

Под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна вече е образувано досъдебно производство за нанесени значителни материални щети.

Взривът е станал в 4.00 часа тази сутрин в квартал "Владислав Варненчик". Според разказа на очевидци е имало два взрива. Първият е бил много силен и е предизвикал сериозни материални щети. По земята има отломки, откъртени са стени на жилища, изпочупени са стъклата на автомобили.

От общината във Варна ще направят конструктивно обследване на сградата дали е годна за обитаване. Много от хората вече се изнесоха и би трябвало да им бъдат намери общински жилища.

Вероятно за инцидента е виновен 66-годишен мъж, който се издирва от полицията и все още е в неизвестност. В един от апартаментите той е живял на семейни начала с жена. Между тях се е развила любовна драма, стигнало се е до скандал и въпросната дама е напуснала апартамента. Той също е имал десет дни да напусне апартамента.

Коментари

Още от последните новини