Издирван турски терорист е задържан на бургаското летище

Издирван турски терорист е задържан на бургаското летище - E-Burgas.com

Турски гражданин от кюрдски произход, издирван в Турция за терористични действия, е задържан на Летище Бургас. Алмис Микаил се издирва от Интерпол и срещу него има направено искане за екстрадиция, пише "24 часа".

Престъплението, за което Микаил се издирва, за да бъде съден, е участие във въоръжената терористична организация ПКК и за извършване на терористични действия – въоръжено нападение на села през 1995г.

Микаил е задържан на 17.06.2016 г. на Летище –Бургас. Той  се е издирвал от Интерпол с червена бюлетина.

Тя е издадена през 2013 г. , а терористичните действия, за които Микаел се издирва, са извършени през 1995 г., когато той е бил едва 19-годишен.

Това стана ясно в Бургаския окръжен съд, където днес се гледа мярката му за неотклонение.

42-годишният Микаел остава зад решетките за 25 дни, като в този срок турските власти трябва да изпратят необходимите документи за екстрадицията нму.

Освен турско, мъжът има и френско гражданство. Микаил заяви, че не се признава за виновен и не иска да бъде задържан. Той пристигнал в България на почивка.

Престъплението, за което турсият гражданин се издирва, за да бъде съден, е участие във въоръжената терористична организация ПКК и за извършване на терористични действия – въоръжено нападение на села през 1995г.

Снимка: "24 часа"

Коментари

Още от последните новини