Избраха Румен Димов за треньор №1 на община Созопол

Избраха Румен Димов за треньор №1 на община Созопол - E-Burgas.com

Румен Димов от футболен клуб Созопол беше избран за треньор №1 на общината за 2016 г. Наставникът на представителния тим получи наградата си на традиционния „Бал на спортиста” в старинния черноморски град. На церемонията бяха отличени най-добре представилите се местни кадри от областта на спорта през отминаващата си година.

Димов заслужи признанието за приноса си към възхода на футбола в Созопол, след като го издигна и утвърди до професионално ниво. Той управлява еднолично процесите в най-популярната игра от 2008 г. насам в качеството си и на изпълнителен директор. През този период отборът израсна от областните групи до Втора лига и  прогресира дотолкова в развитието, че стадион „Арена Созопол” прие през миналата година мачове от европейското първенство за юноши до 17 г. Местният клуб отговаряше на всички изисквания за участие в Първа лига, но Димов го отказа в името на нови инвестиции в базата и укрепването на детско-юношеската школа. В ход е изграждане на нови клубни терени, планира се създаване на интернат за таланти.

През този сезон Созопол е един от водещите във Втора лига и зимува на трето място във временното класиране след 17-ия кръг.

Коментари

Още от последните новини