Избраха нов лидер на партия АБВ-Константин Проданов

Избраха нов лидер на партия АБВ-Константин Проданов - E-Burgas.com
Константин Проданов, Снимка blitz.bg

За нов председател на партия АБВ беше избран Константин Проданов. Той е на 39 години и е бил икономически и финансов съветник на президента Георги Първанов.

Константин Проданов беше с най много номинации  от структурите  на партията. Още преди конгреса досегашният председател на АБВ Георги Първанов и неговите заместници Ивайло Калфин и Румен Петков обявиха, че се оттеглят от постовете си, за да дадат път на млади кадри. Георги Първанов заяви от трибуната на форума: "Днес аз се оттеглям от оперативната политика. Няма да заемам ръководни постове. Най-важното е, че след 25 години в политиката мога да кажа, че сега тя просто е друга политическата епоха."

Конгресът преминава под мотото "Промяната започва от нас". В словото си Георги Първанов заяви, че е нужна промяна на политическия модел, но, че освен ревизия на този модел, трябва и ревизия на икономическите резултати от прехода.

Кой е Константин Проданов?

Константин Проданов е роден през 1977 г. в София. Завършил е международни отношения в Юридически факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а през 2001 г. магистратура по финанси в Токио, Япония. От 2001 – 2011 г. работи в банковия сектор в Токио, в някои от най-реномираните световни инвестиционни банки като ЮБиЕс и Голдмън Сакс, в качеството си на вицепрезидент на девизия „Търговия с деривативи”. В последната година на мандата на президента Георги Първанов е негов съветник по икономически и финансови въпроси.

През 2014 г. е кандидат е за евродепутат от ПП АБВ на изборите за европейски парламент. Към момента той е финансист и икономически експерт към ПП АБВ. Работи като главен мениджър в инвестиционна компания в България. Владее английски, руски, японски и френски езици. Проданов е част от ПП АБВ още от самото й създаване. 

Източник: blitz.bg

Коментари