Избраха Никола Минчев за председател на Народното събрание

Избраха Никола Минчев за председател на Народното събрание - E-Burgas.com

Кирил Петков обясни, че Минчев се е доказал като „отличен професионалист, непримирим боец за каузи, с активна гражданска позиция".

„Вярвам, че с тези негови качества, както и доброто му образование, почтеност и постоянство - ще допринесе много за 47-ото Народно събрание. Той ще служи за най-добрата кауза - успехът на България”, каза съпредседателят на ПП при издигането на кандидатурата на Минчев.

Първи думи на Минчев като председател на парламента

„Българският парламент не е просто място, където се творят законите, а върховната институция, която със своята дейност обезпечава функционирането на всички сфери от обществения живот”, посочи той.

„Парламентът отразява нагласите в обществото. С избора на цели седем формации, които да бъдат парламентарно представени, избирателят ни даде ясен знак, че очаква от нас екипна работа, а не авторитарни решения - длъжни сме да се съобразим с волята му”, добави Минчев.

„Нека работим за това в 47-ия парламент, в рамките на един пълен четиригодишен мандат, да възстановим духа на взаимното разбирателство и да наложим нов модел на правене на политика”, каза новият председател на парламента.

„Приемете огромната ми признателност за честта да бъда председател на българското народно събрание. В един толкова важен за родината ни момент тази чест е особено голяма”, допълни Минчев.

„Ще работя, вярвам, че всички заедно ще работим за това българският парламент да бъде място за свободни и градивни дебати и дискусии, в които ние да създаваме тези закони, които да ускорят развитието на страната ни и да я направят пълноценен член на Европейския съюз. Само така ще се осъществи промяната, за която всички мечтаем - да живеем в една по-добра България”, завърши той.

Другото предложение да заеме поста председател на Народното събрание беше бизнесменът Цончо Ганев от „Възраждане”, когото подкрепиха 13 депутати. 

За заместник-председатели бяха избрани Мирослав Иванов от „Продължаваме Промяната”, Росица Кирова от ГЕРБ, Мукаддес Налбант от ДПС, Кристиан Вигенин от БСП, Ива Митева от „Има такъв народ”, Атанас Атанасов от „Демократична България” и Цончо Ганев от „Възраждане”.

Преди да бъде избран Минчев отхвърли информацията, че на председателския пост в Народното събрание до края на мандата ще седнат и представители на други партии.

Коментари

Още от последните новини