Избраха фирма, която да монтира 240 подземни контейнера в Бургас

Избраха фирма, която да монтира 240 подземни контейнера в Бургас - E-Burgas.com

Община Бургас продължава да разширява системата от подземни контейнери за разделно събиране на отпадъци в града. След повторно обявяване на търг бе избрана фирма, която да изпълни и монтира 240 подземни контейнери за разделно събиране на отпадъци в Бургас. Това е старозаторската Инженерингова компания Сити газ, която единствена подаде документи.

Тя трябва в рамките на пет години да изгради 240 контейнери за пластмаси, хартия и картон, стъкло и органични отпадъци. Изискването на общината е те да са групирани по 3 бр. и по 4 бр. на едно място. Местата, където ще се монтират отпадъчните контейнери са най-вече площадни и междублокови пространства, пешеходни алеи, улици и тротоари и други зони за обществен достъп и не само там. Изграждането, доставката и монтажът на подземни контейнери за конкретната зона или пространство се извършва след изрично възлагателно писмо от страна на Община Бургас. Контейнерите се групирани в общо подземно корито в комбинация от един до четири броя.

Отделените средства за 240-те броя контейнери бе малко над 3 млн. лева. Избраният изпълнител предложи две оферти, като стойностите не надминаваха индикативната стойност от малко над 12 600 лв. без ДДС за брой. Очаква се Община Бургас да оповести окончетелно решението на комисията.

Най-напред нови подземни контейнери ще бъдат изградени в к-с "Възраждане", като това ще става едновременно с ремонта на пътната инфраструктура там. Предвижда се в бъдеще иновативният начин за сметосъбиране да бъде прилаган във всички зони на града.

infrastructure.bg

Коментари

Още от последните новини