Изборният ден в Бургаско стартира без проблеми

Изборният ден в Бургаско стартира без проблеми - E-Burgas.com

Отвориха всички секции в страната за изборния ден. Гражданите могат да отидат и да упражнят своя вот, заяви Таня Ценова от ЦИК.

От 3000 секции само в 2 имаше проблеми с машинното гласуване, но те ще бъдат оправени, допълни тя.

Първите данни за избирателната активност очакваме около 11 ч., съобщи още Ценова.

Изборният ден в Бургас започна без закъснение, но вече всички секции са отворени. Няма информация за проблеми. Няма сигнали или жалби за извършвани нарушения.В областта са разкрити 742 такива, като в 191 от тях може да се гласува машинно. 357 735 души в областта имат право на глас. Изборните книжа са доставени във всички секции,предаде "Дарик".

Към този час на деня няма подадени сигнали за нарушения в изборния процес. Осигурени са дежурни специалисти, които да се отзоват при проблеми с машините за електронния вот.

В София и Варна изборният ден започна спокойно. С около 15 минути се забави само една от избирателни секции във Варна заради машинното гласуване.В Кърджали и Видин изборният ден също започна малко по-късно в някои избирателни секции заради проблеми с машинното гласуване. 

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално в Сливенско. Към 07.00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК, съобщиха от МВР.

13 партии, 8 коалиции и 6-ма независими кандидати ще премерят сили на изборите за Европейски парламент днес. По данни на Централната избирателна комисия (ЦИК) мераклиите да седнат на депутатски стол в Брюксел са общо 318 души, като те ще се борят за 17 места, колкото са отредени на страната ни.

Коментари

Още от последните новини