ИТН връчи изпълнения мандат на президента

ИТН връчи изпълнения мандат на президента - E-Burgas.com

Кандидат-премиерът на „Има такъв народ” Пламен Николов връчи изпълнен мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев. Това стана седмица, след като от партията на Слави Трифонов получиха папката от държавния глава.

Във вторник от ИТН представиха окончателния списък на кандидатите за министри. Днес обаче Момчил Иванов се отказа от номинацията за поста правосъден министър.

Ето и останалите кандидатури:

За министър на финансите е избран депутатът Пламен Данаилов. А начело на икономическото ведомство може да застане Десислава Димитрова. 

Александър Николов е определен за министър на енергетиката. В момента той заема заместник-министерски пост там. 

Екоминистерството, в което при предишния проект за кабинет от „Има такъв народ" не представиха министър, сега посочена е Силвия Бакърджиева.

Георги Георгиев е предложен за министър на регионалното развитие и благоустройството.

Адвокатът Пламен Абровски пък трябва да оглави земеделското министерство.

За транспортен министър партията на Слави Трифонов издига Гроздан Караджов. Той е бивш депутат от „Реформаторския блок”.

За министър на туризма е предложен депутатът от ИТН Ивайло Кожухаров.

Да оглави здравното министерство е избран урологът доцент Силви Кирилов, който е ръководил някои от големите болници в страната. 

Петър Илиев е предложен за министър на вътрешните работи. А външното министерство може да отиде в ръцете на дипломата от кариерата Ради Найденов.

Теодора Генчовска е повторен избор на ИТН за министър на отбраната. 

За социален министър е посочена Теодора Пенева, а за образователен – имунулогът Велислава Петрова, която при предходния кабинет беше определена за министър на здравеопазването. 

Оперният артист Георги Султанов е изборът за министър на културата. А Радостин Василев отново е предложен за спортен министър.

Както и при предишния опит на „Има такъв народ” доктор Антония Валентинова е номинирана за министър без портфейл по ромските въпроси.

Коментари

Още от последните новини