Искате по-зелен Бургас? Общината има идея за Вас

Искате по-зелен Бургас? Общината има идея за Вас - E-Burgas.com

Определят специални терени, на които всеки гражданин или сдружение могат да засаждат дървета

Община Бургас има интересна идея, с която да направи града по-зелен. В Общински съвет ще се гласува предложение, според което всяко физическо и юридическо лице, граждански и обществени сдружения, инициативни групи, ще имат възможност да засаждат растителност, на специално определени места в града. За целта ще бъдат обособени нови терени за озеленяване, където всеки ще може да се включи в благородната кауза. Предложението е внесено от общинските съветници от ГЕРБ д-р Антонио Душепеев и Калояна Живкова.

"През последните години се наблюдава изострена обществена чувствителност към екологичните проблемите в градската среда.
Видно е, че на територията на Община Бургас има нужда от внасяне на допълнително растителност, имайки предвид и усложнената екологична обстановка свързана с промишленост и автомобилен трафик.

Бюджетът на Община Бургас е ограничен и не дава възможност за бърза промяна на съществуващите обстоятелства." пишат двамата съветници в докладната записка.

Тепърва администрацията на Община Бургас ще трябва да изготви извадки от действащите планове с указаните терени за възможност за залесяване, след което те ще бъдат избрани. 

Коментари

Още от последните новини