Искат постоянен арест за задържаните за домашно насилие в Пловдив

Искат постоянен арест за задържаните за домашно насилие в Пловдив - E-Burgas.com

Прокуратурата в Пловдив иска постоянен арест за задържаните за четирите фрапиращи случая на домашно насилие. Държавното обвинение съобщи за тях в четвъртък и уточни, че са били извършени само в рамките на едно денонощие.  

Разследващите твърдят, че става дума за „зловещи“ и „жестоки“ инциденти. При единия от тях известен  бизнесмен от строителния  бранш е пребил  жестоко съпругата си. Тормозил е и двете си деца. В другия по-фрапантен случай,  внук е пребил 95-годишната си баба,  която е в кома. Внукът се оказа бивш полицай и кметски син.  На фона на това прокуратурата се закани да бъде „безкомпромисна в борбата с домашното  насилие“.

Задържаните по три от четирите дела, които са образувани в четвъртък, вече са със 72-часови задържания от прокурор. Ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”. „В четвъртия случай – лицето е настанено в Център за психично здраве Пловдив, където ще престои известно време. Ако се установи, че може да участва в наказателния процес ще го водим. Ако не – ще се наложат някакви принудителни мерки”, посочи зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев.

Той посочи, че 44-годишният бизнесмен, пребил съпругата си от ревност с ракета за тенис, го заплашват между 3 до 15 години затвор за причиняване на тежка телесна повреда.

Коментари

Още от последните новини