Искат арест за ревнивец, заплашвал системно с убийство жена от Долно Езерово

Искат арест за ревнивец, заплашвал системно с убийство жена от Долно Езерово  - E-Burgas.com

"Ще те убия, ще ти отрежа главата, ще си моя или на никой" крещял 56-годишния Ангел на възлюбената си

Районна прокуратура – Бургас  протестира определение на Районния съд, който наложи "домашен арест" спрямо 56-годишния Ангел. 

Той е обвиняем за това, че на 19 септември 2016 година в квартал "Долно Езерово" се заканвал на жена с убийство. Той я заплашил с думите „Ще те убия, ще те унищожа”. Тази реплика била придружена с обиди към жената, и това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. На същия ден, но 90 минути по- късно, на същото място,  извършил същото деяние.

На 10 март тази година той отново заплашил жената с думите  „Ще Ви запаля!, Ще Ви заколя!, Ще Ви отрежа главата! Ще те убия!, Ще те унищожа! Или ще бъдеш моя или на николко няма да бъдеш!“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Ангел Г. е обвинен и за това, че 21 октомври в в Северна промишлена зона, на ул. „Одрин“, направил опит да принуди същата жена  тръгне с него, като употребил за това сила. Той я хванал за дясната ръка, нанасяне на юмручен удар в дясното рамо на жената и дърпане на същата противно на нейната воля към автомобил и отправяне на обиди и реплики като

„Дай си чантата и телефона! Ти защо пускаш жалби срещу мене! Ти ще бъдеш моя когато поискам! Тръгвай с мен!“, като деянието не е довършено поради независещи от дееца причини, а именно намеса на граждани, които се притекли на помощ на пострадалата.
 
Представителят на държавното обвинение е категоричен, че гореизложеното  налага извод за трайност на престъпните нагласи на обвиняемия и утвърден противоправен модел на поведение, който ще продължи, ако спрямо него не бъде определена мярка за неотклонение „задържане под стража“, която обективно да възпрепятства възможността му да извършва престъпления.
 
 

Коментари

Още от последните новини