Интензивният строеж на сгради в Бургас продължава, вижте статистиката на НСИ

Интензивният строеж на сгради в Бургас продължава, вижте статистиката на НСИ  - E-Burgas.com
fakti.bg

Интензивният строеж на жилищни сгради в Бургас продължава и през тази година. Това сочат данните на Националния статистически институт. Общата полезна площ на всички новопостроени жилища през третото тримесечие на 2017 г. е 44 319 кв. м. Същевременно средната полезна площ на едно новопостроено жилище се увеличава от 68.0 кв. м през третото тримесечие на предходната година на 79.3 кв. м през същото тримесечие на 2017.

Статистическите данни за новопостроените жилищни сгради и жилища са разработени на базата на тримесечна информация, получавана от общинските администрации.

В обхвата на наблюдението се включват новопостроените жилищни сгради с одобрен приемателен протокол обр. 16 или издадено разрешение за ползване съгласно Наредба № 2/31.07.2013 г. на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Жилищната площ включва площта на стаите за живеене, спалните, нишите за спане, столовете, стаите за дневно престояване, стаите, ползвани като работни кабинети и библиотеки на научни работници, гостните, холовете, но не включва площта на кухните.

Спомагателната площ включва площта на спомагателните помещения, стаите и кухните с площ по-малка от 4 кв. м, вестибюлите с портал и друга преграда, коридорите, антретата, баните, тоалетните, килерите, дрешниците, другите спомагателни помещения (сушилни, перални, балкони и лоджии) независимо от големината на площта им. Площта на кухните над 4 кв. м е посочена отделно.

Полезната площ на жилището представлява сума от жилищната и спомагателната площ и площта на кухните.

Средната полезна площ на жилището е отношение на полезната площ към броя на жилищата.

Повече информация и данни за въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища могат да бъдат намерени на интернет страницата на НСИ на следния линк: http://www.nsi.bg/Жилищен фонд/.

 

Коментари

Още от последните новини