Инспектор Хитами зарадва бургаски деца на 1 юни!

Инспектор Хитами зарадва бургаски деца на 1 юни! - E-Burgas.com

Добрият инспектор Хитами, заедно с представители на Сдружение SOS-ПТП посетиха Детски Център „Патешон“ в гр. Бургас. Причина за визитата бе 1 юни, международният ден на детето. На децата от центъра им беше изнесена лекция „как да се предпазим от пътни инциденти“. Освен основните правила за движение по пътищата, децата бяха запознати с това как да се държим като сме на пътя. За радост на малчуганите, всички до един преминаха успешно този курс, за което получиха специални дипломи от Инспектор Хитами.

Освен учебната част, естествено имаше много песни, стихотворения и изненади за гостите. Децата от Център „Патешон“ показаха страхотни знания и умения за крехката възраст, в която се намират. Организаторите на събитието са категорични, че за да намалеят пътните инциденти, обученията на децата трябва да започнат от най-ранна детска възраст. Посещенията на Инспектор Хитами и Сдружение SOS-ПТП в детските градини ще продължат и през летните месеци.

Друго важно събитие от изминалите дни също премина с участието на представител на Сдружение SOS-ПТП. На втори юни в Община Бургас се проведе Комисия по „ Безопасност и Организация на Движението“, на която беше поканен националния координатор на сдружението Манол Тодоров. Той стана член на въпросната комисия, която разисква и решава най-наболелите проблеми свързани с пътната безопасност в Бургас и областта. Тази покана от страна на Община Бургас доказва, че социалната ангажираност на Сдружение SOS-ПТП не е напразна е организацията се превръща в ценен партньор и на Община Бургас.

Коментари

Още от последните новини