Има ли корупция в Агенцията по храните?

Има ли корупция в Агенцията по храните?  - E-Burgas.com

 

Искра Герчева Тодорова, родена  в гр. Добрич, инспектор в Агенцията по храните в гр. Варна, има една мечта - да притежава ресторант. Водена от амбициите си и използвайки влиянието и връзките, създадени чрез работата ѝ в Агенцията по храните, тя започва да реализира мечтата си. Тодорова наема на символична цена от 7000 лв. сезонен обект – ресторант "Балатон" и прилежаща сергия в района на комплекс Камчия, къмпинг Рай, на първа линия до самия плаж. 

За целта тя въвлича брат си Павел Герчев Герчев и неговата партньорка Мирела Красимирова Райнова, с която живеят на съпружески начала и имат общо дете, като поставени лица и нейни официални представители в бизнеса. Дотогава Павел е работил в местната земеделска кооперация, а Мирела - в детската градина в с. Стожер. Дъщерята на Искра също активно помага в бизнеса.

На 13 ноември 2020 г. те учредяват фирмата "МИГ 3006" ООД с ЕИК 206297603, в която Павел и Мирела са съдружници с капитал от по 50 лв. На 20 януари 2021 г. фирмата се трансформира в ЕООД с едноличен собственик Мирела Райнова, за да се отклони вниманието от Искра Герчева и брат ѝ. След завършването на сезона на 17 септември 2021 г. те прехвърлят фирмата и нейните дялове на Иванел Станев Маринов и създават нова фирма за следващия сезон. Оборотът на фирмата за 2021 г. е в размер на 46 000 лв.

На 3 ноември 2021 г. регистрират нова фирма – "СИЙ ХАУС 306" ЕООД, с управител и едноличен собственик на капитала Мирела Красимирова Райнова, със седалище в гр. Варна, ул. "Ивайло" 68, ет. 4. С тази фирма те упражняват дейност до днес. Освен това, Искра Герчева Тодорова държи павилион за хранителни и плажни стоки в комплекс "Св. Св. Константин и Елена" в гр. Варна, пред хотел "Атлант" на ул. 46-та, като използва фирма на своя приятелка от гр. Русе.

Галерия
Коментари

Още от последните новини