Има ли конспирация в продажбата на зарзават в "Меден рудник"?

снимка: monitor.bg
снимка: monitor.bg

Собственици и наематели на земеделска продукция се оплакват от несправедливост в търговската дейност 

Собственици и наематели на земеделски обекти в бургаския комплекс "Меден рудник" написаха дълго писмо до Общински съвет - Бургас, в което се оплакват от нелоялна конкуренция при продажбата на тяхната продукция. 

Фермерите недоволстват от търгосската дейност на преместваемите обекти в комплекс,а които според тях се извършва от лица, които само се представят за земеделски производители. На практика се получава така, че въпросните търговци плащат само така за поставяне на преместваем обект, но не и необходимите данъци за земеделска дейност.

"Уведомили сме кметската администрация, но резултат няма. Напротив, случайно или не, не бяха извършени такива проверки и така и не ни отговориха дали тези лица са земеделски производители на всички, продавани от тях продукти. Имайки предвид, че от години има лица, които са едни и същи, считаме, че такава проверка изобщо не е извършвана и няма да има резултат от жалбата ни" пишат производителите. 

От отговора на общината все пак станало ясно, че само за комплекс "Меден рудник" имало одобрени 16 такива позиции за преместваеми обекти. Те дори били в най-атрактивните за търговия места в комплекса - по тротоари, зелени площи и в близост до автобусни спирки, където потокът от потенциални клиенти бил най-голям. 

Собствениците и наемателите настояват Наредбата за преместваемите обекти в община Бургас да бъде променена, като те бъдат поканени на обсъжданията. Писмото ще се разгледа от Комисиите по правни въпроси, опазване на околната среда, устройство на територията и общинска собственост. 

 

Коментари

Още от последните новини