Илиана Раева за дърпащата уши треньорка: Допуснала е сериозна грешка!

Илиана Раева за дърпащата уши треньорка: Допуснала е сериозна грешка!  - E-Burgas.com

Председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева коментира скандалния клип, от който се вижда как треньорът Елена Симеонова малтретира едно от момичетата.
Кадри с шокиращо отношение към младата състезателка се завъртяха в социалната мрежа Facebook и само за няколко часа видеото бе споделено от стотици възмутени граждани.

"Като председател на БФХГ, бивш треньор и бивш състезател нееднократно съм заявявала своята позиция за това каква трябва да е методиката на работа със състезателките. Треньорите са подложени на всекидневен тежък труд, така, както и техните състезателки, но това не е причина да бъдат загърбени педагогическите умения и да се даде воля на емоциите и страстите. Треньорът трябва да бъде и добър психолог, и добър педагог, освен добър треньор", написа Раева на страницата си в социалната мрежа.

Тя определи треньорът Елена Симеонова като добър специалист, отдаден изключително на любимия си спорт. Все пак Илиана казва, чев случая е допуснала сериозна грешка в работата си. "Имах възможност да разговарям с нея, с майката и състезателката. Родителите на състезателката са присъствали на въпросната тренировка и пред медиите днес са защитили треньорката Елена Симеонова. Майката, с която успях да разговарям спокойно ми обясни, че дъщеря и обича безкрайно треньорката си и не може да живее без тренировките. Състезателката ми каза усмихната, че е журналистите са я разпитвали, и че много обича треньорката си."
Раева изрази надеждата си, че медиите, които са направили интервютата със семейството, както и медията направила въпросния клип предизвикал основателно възмущение, да ги направят достояние до широката общественост, за да могат хората да се запознаят с гледната точка и на семейството.

След като видеото предизвика множество емоции, бащата на младата гимнастичка защити не детето си, а треньорът, като обясни, че не вижда проблем в тази ситуация.

Източник: dnes.bg
 

Коментари

Още от последните новини